Powered by Smartsupp

Marinovaná kachna

Marinovaná kachna pečená v litinovém hrnci (připraveno v peletovém grilu)

Doba marinování: ideálně 24 hodin

Doba pečení: 8 hodin

Ingredience:

1 kachna (nejlépe z domácího chovu)

Marináda:

150 ml                    sójové omáčky

2 pl. lžíce               medu

1 pl. lžíce               třtinového cukru

1/2                          chilli papričky nasekané nadrobno (nebo lžička drcené sušené)

2 kávové lžičky      soli

1 kus                      pomeranč (vymačkaný včetně dužiny)

2 pl. lžíce               šťávy z citronu

4 stroužky              česneku nastrouhané

2 pl. lžíce               nastrouhaného zázvoru

1 hrst                      nasekaného koriandru

Postup:

Sójovou omáčku nalijeme do hrnce a k ní přidáme veškeré ostatní suroviny, přivedeme k varu a za stálého míchání povaříme 2 minuty. Do zchladlé marinády vložíme kachnu a řádně ji potřeme marinádou. Následně necháme kachnu marinovat ideálně 24 hodin - prsy dolů.

Poté kachnu obrátíme a vložíme na gril předehřátý na 110° C. Kachnu nejprve pečeme v odkrytém hrnci po dobu tří hodin, poté hrnec přiklopíme a při stejné teplotě pečeme další tři hodiny. Poté znovu odklopíme a dvě hodiny dopékáme na 130° C.