Powered by Smartsupp

Skvělá grilovaná žebra

Čas přípravy: 15 minut

Čas grilování: 3 hodiny

Vhodné příslušenství: Broil King® Rib Roaster (69615) nebo Rib Rack (62602).

Ingredience: 

Postup:

  • Připravte si Váš gril Broil King® Keg a upravte nastavení pro konstantní teplotu 135 ° C.
  • Přidejte předem připravené  (asi 30 minut) hodné dřevěné štěpky na uhlí například s příchutí jablka.
  • Ujistěte se, že je odstraněna blána ze všech kusů připravených žeber.
  • "Obalte" žebra v koření.
  • Umístěte žebra ve stojanu 62602.
  • Grilujte po dobu 1 hodiny i deálně v rozmezí 107 - 149 ° C.
  • Předehřejte svůj plynový gril na LOW (všechny hořáky).
  • Připravte pekáč na žebra tak, že jej vymažete vhodným tukem a zabráníte tomu, aby se žebra nalepovala
  • Odstraňte žebra ze stojanu.
  • Přendejte žebra do litinového pekáče 69615.
  • Pečte přímo s nízkým výkonem po dobu 2 hodin na 190 ° C.
  • Sundejte pekáč s žebírky z grilu, odklopte opatrně víko (pozor na horkou páru)  a zkuste jestli jdou žebírka snadno trhat. Tak poznáte, že jsou již připravena k poslednímu kroku přípravy. 
  • Jestli chcete použít marinádu (ponechte nastavený gril na nízký výkon) rozložte žebírka na rošt. Potřete omáčku na jedné stranu žeber, zavřete víko a grilujte 5 minut. Otočte žebra a poté omáčku aplikujte na druhou stranu. Po dalších 5ti minutách je vaše pochoutka připravena k servírování.

Dobrou chuť.