Skvělá grilovaná žebra
Čas přípravy: 15 minut
Čas grilování: 3 hodiny
Vhodné příslušenství: Broil King® Rib Roaster (69615) nebo Rib Rack (62602).
Ingredience:
Postup:
- Připravte si Váš gril Broil King® Keg a upravte nastavení pro konstantní teplotu 135 ° C.
- Přidejte předem připravené (asi 30 minut) hodné dřevěné štěpky na uhlí například s příchutí jablka.
- Ujistěte se, že je odstraněna blána ze všech kusů připravených žeber.
- "Obalte" žebra v koření.
- Umístěte žebra ve stojanu 62602.
- Grilujte po dobu 1 hodiny i deálně v rozmezí 107 - 149 ° C.
- Předehřejte svůj plynový gril na LOW (všechny hořáky).
- Připravte pekáč na žebra tak, že jej vymažete vhodným tukem a zabráníte tomu, aby se žebra nalepovala
- Odstraňte žebra ze stojanu.
- Přendejte žebra do litinového pekáče 69615.
- Pečte přímo s nízkým výkonem po dobu 2 hodin na 190 ° C.
- Sundejte pekáč s žebírky z grilu, odklopte opatrně víko (pozor na horkou páru) a zkuste jestli jdou žebírka snadno trhat. Tak poznáte, že jsou již připravena k poslednímu kroku přípravy.
- Jestli chcete použít marinádu (ponechte nastavený gril na nízký výkon) rozložte žebírka na rošt. Potřete omáčku na jedné stranu žeber, zavřete víko a grilujte 5 minut. Otočte žebra a poté omáčku aplikujte na druhou stranu. Po dalších 5ti minutách je vaše pochoutka připravena k servírování.
Dobrou chuť.