Výhody grilování na plynovém grilu: Speciality pohodlně a za zlomek času
Chystáte velkolepou zahradní párty, nebo si chcete jen po náročném pracovním dni dopřát skvělou večeři? V obou případech vám skvěle poslouží plynový gril. Zjistěte, jaké výhody vám do přípravy jídla přinese.
Charakteristika plynového grilu? Komfort a rychlost
Lidstvo od pradávna miluje chuť a vůni grilovaných pokrmů. To, co začalo jako všeobecná fascinace ohněm, však získalo i díky stále oblíbenějším plynovým grilům mnohem svrchovanější a pohodlnější podobu.
Plynové grily v dnešní době bez nadsázky nahradí celou kuchyni. Například na pokročilejších modelech od značky Broil King s bočním vařičem můžete připravit prakticky jakékoliv jídlo, které běžně vaříte v kuchyni — od příloh, přes omáčky až po palačinky. Vše navíc bez otravného štiplavého kouře, který je typický pro klasické grily. Není proto divu, že se plynové grily postupně stávají neodmyslitelnou součástí zahradního posezení, teras a pergol.
Otočit knoflík, stisknout zapalovač a párty může začít
Gril je připraven do akce během několika minut — otočíte knoflík, stisknete zapalovač a můžete se pustit do přípravy. Odpadá nutnost shánění vhodného dřeva a podpalovače, trápení se s navlhlými briketami nebo zdlouhavé čekání na správnou teplotu pro přípravu jídla.
Tuto skutečnost ocení zejména ti z vás, pro které není grilování pouze součástí víkendového rituálu, ale rádi by si na grilovaných pokrmech pochutnávali i kdykoliv během týdne.
Šťavnatost a neodolatelná chuť zaručena
Velkou předností je rovněž regulace výkonu plynových hořáků, díky které máte možnost nastavit ideální teplotu pro přípravu různých druhů pokrmů a také zajistit rovnoměrné propečení. Nerezový poklop zase zaručí šťavnatost a vynikající chuť každého sousta.
Největší výhody plynových grilů přehledně
- Zapálení jedním stiskem knoflíku
- Při dlouhodobém využívání levnější provoz
- Absence kouře a dýmu
- Možnost regulace žáru a rovnoměrné propečení masa
- Rychlá úprava pokrmů
- Snadná údržba