Litinové desky na každý typ grilu
Klasikou je grilování na roštu, ale možná patříte mezi ty kteří preferují přípravu masa na grilovací desce. V minulosti bylo trendy používat desku z kamene, ale tato varianta přináší řadu komplikací a tou největší je asi velké riziko praskání desky vlivem změny teplot. Řešením je použití desky z litiny, která má velkou hmotnost a proto se chová podobně jako deska z kamene. Naprostá většina desek je z jedné strany s hladkou úpravou (ideální pro přípravu sázených vajec, slaniny nebo můžete zkusit třeba palačinku) a z druhé strany je tál na povrchu se strukturou zabraňující tomu, aby maso leželo přímo ve vypečeném v tuku a mělo s deskou menší povrchový kontakt.
Nejprodávanější
Campingaz - Litinová plancha (posmaltovaná, lesklá)
Broil King - Litinová oboustranná deska Baron/Crown
Monolith - Classic Plancha litina SGS - půlměsíc
Big Green Egg - Litinová plotna XXL, XL, L (průměr 35 cm)
Outdoorchef - Litinová deska Plancha 39 cm
Broil King - Litinový kryt pro pečení
Outdoorchef - Litinová deska Plancha 33 cm
Big Green Egg - Půlkruhová litinová plotna L
Napoleon - Deska grilovací litinová 22x42cm
Broil King - Litinová deska GEM/Porta-Chef
Napoleon - Deska grilovací litinová 25,5 x 45 cm
Napoleon - Deska grilovací litinová - Travel 285
Broil King - Litinová deska na boční vařič
Broil King - Litinová oboustranná deska Regal/Imperial
Big Green Egg - Půlkruhová litinová plotna XL
Broil King - Litinová oboustranná deska Monarch/Royal
Big Green Egg - Půlkruhová litinová plotna XL
Rösle - Litinová grilovací deska Rösle Videro
Broil King - Litinová oboustranná deska Signet
Napoleon - Deska grilovací litinová 33x45cm
Broil King - Litinová oboustranný deska Sovereign
Monolith - Grilovací plotna (Icon/Junior)
Broil King - Keg KANADO litinová deska půlměsíc
Rösle - Litinová deska Vario 30 cm
Litinovou desku vybírejte vždy s ohledem na velikost vašeho grilu. Většina výrobců nabízí originální desky, které pasují přesně do vašeho grilu. Dávejte pozor abyste nezakryli příliš velkou část grilovací plochy. Většina výrobců nedoporučuje použití desky na více než 50% plochy grilu. Důvodem je riziko špatného hoření (nedostatek kyslíku) nebo naopak přetopení grilu (deformace grilovacího boxu z důvodu vysoké teploty).