Litinové desky na každý typ grilu
Klasikou je grilování na roštu, ale možná patříte mezi ty kteří preferují přípravu masa na grilovací desce. V minulosti bylo trendy používat desku z kamene, ale tato varianta přináší řadu komplikací a tou největší je asi velké riziko praskání desky vlivem změny teplot. Řešením je použití desky z litiny, která má velkou hmotnost a proto se chová podobně jako deska z kamene. Naprostá většina desek je z jedné strany s hladkou úpravou (ideální pro přípravu sázených vajec, slaniny nebo můžete zkusit třeba palačinku) a z druhé strany je tál na povrchu se strukturou zabraňující tomu, aby maso leželo přímo ve vypečeném v tuku a mělo s deskou menší povrchový kontakt.
Nejprodávanější

Traeger - Oboustranná litinová deska

Napoleon - Nerezový tál přes celé topeniště grilu (Rogue425/Freestyle 425)

Campingaz - Litinová plancha (posmaltovaná, lesklá)

Broil King - Litinová oboustranná deska Baron/Crown

Monolith - Classic Plancha litina SGS - půlměsíc

Big Green Egg - Litinová plotna XXL, XL, L (průměr 35 cm)

Broil King - Litinová plancha

Broil King - Litinový kryt pro pečení

Outdoorchef - Litinová deska Plancha 33 cm

Big Green Egg - Půlkruhová litinová plotna L

Napoleon - Deska grilovací litinová 22x42cm

Broil King - Litinová deska GEM/Porta-Chef

Napoleon - Deska grilovací litinová 25,5 x 45 cm

Napoleon - Deska grilovací litinová - Travel 285

Broil King - Litinová deska na boční vařič

Broil King - Litinová oboustranná deska Regal/Imperial

Big Green Egg - Půlkruhová litinová plotna XL

Broil King - Litinová oboustranná deska Monarch/Royal

Big Green Egg - Půlkruhová litinová plotna XL

Rösle - Litinová grilovací deska Rösle Videro

Broil King - Litinová oboustranná deska Signet

Napoleon - Deska grilovací litinová 33x45cm

Broil King - Litinová oboustranný deska Sovereign

Monolith - Grilovací plotna (Icon/Junior)
Litinovou desku vybírejte vždy s ohledem na velikost vašeho grilu. Většina výrobců nabízí originální desky, které pasují přesně do vašeho grilu. Dávejte pozor abyste nezakryli příliš velkou část grilovací plochy. Většina výrobců nedoporučuje použití desky na více než 50% plochy grilu. Důvodem je riziko špatného hoření (nedostatek kyslíku) nebo naopak přetopení grilu (deformace grilovacího boxu z důvodu vysoké teploty).