Powered by Smartsupp

Grilování steaků Angus

Patříte k těm, kteří grilují nakořeněné maso z hypermarketu a nebo klobásky s 20% masa a chcete ochutnat opravdovou lahůdku. Vyzkoušejte jako my pravé hovězí steaky z plemene Angus.

Rozhodli jsme se přesvědčit několik našich přátel a zákazníků o tom, že kvalita masa je opravdu to nejdůležitější pro konečný výsledek grilování a ani ten nejdražší a nejlepší gril nezajistí, že vaše kulinářské snažení bude mít dobrý výsledek.

Pro maso jsme se tak vydali na Angusfarm do Soběsuk. Maso si můžete objednat emailem nebo telefonicky a vyzvednout v jejich místní restauraci. Nebyl problém si maso převzít v třeba v 9 večer, což byl právě náš případ. Maso nám v Soběsukách ochotně nakrájeli na 300 g plátky a tak nebyla s následnou přípravou skoro žádná práce a pro transport bylo vše zabaleno vakuově do plastového obalu. Maso dostanete již vyzrálé a tak ho po včasném vyndání z lednice (cca 4 hodiny před grilováním) můžete kdykoliv ihned použít na grilování.

V našem případě, jsme zakoupili vysoký roštěnec, který patří k tomu nejlepšímu co můžete na steaky použít. Maso jsme před grilováním pouze okořenili pepřem a mírně roztloukli pěstí. Grilování samotné probíhalo na grilu

Bohužel díky poruše fotoaparátu respektive paměťové karty se z naší jedinečné akce nedochovala obrázková dokumentace. Nicméně všech 15 zúčastněných se vyjádřilo k výslednému steaku velice kladně a řada z nich komentovala grilování tím, že tak dobré maso v životě nejedli. A řadu jedlíků překvapila také chuť grilované zeleniny, která byla opravdu vynikající a samotné maso skvěle doplňovala.

Udělejte si také pohodové odpoledne a vyzkoušejte opravdové steakové maso z plemene Angus. Cena masa je sice vysoká, ale o tom že investovaných peněz jistě nebudete litovat jsme se přesvědčili na vlastní kůži.

Přikládáme jedinou dochovanou fotografii z našeho Angus grilování.

Váš Grilguru