Powered by Smartsupp

Litinové pánve

Litinové pánve jsou používány v kuchyních po celém světě již více než 100 let. Tento poctivý materiál bez zdravotních rizik je ideální jak pro sklokeramické desky, indukci, plynové sporáky a v neposlední řadě také pro grily a otevřený oheň. Jestli vás už nebaví pánve s plastovým nepřilnavým povrchem, které po pár použitích ztrácejí své původní vlastnosti, zkuste pro změnu litinové nádobí, které bude naopak s každým vařením lepší a lepší.  

Nově nabízíme také litinové pánve s odolným smaltem, který zajišťuje snadnější údržbu.

Nejprodávanější

Produkt Dostupnost Cena Množství
- Kód: - - - - Kč
Ks
(- Ks na skladě)
- Kód: - - - - Kč
Ks
(- Ks na skladě)
- Kód: - - - - Kč
Ks
(- Ks na skladě)

Litinové pánve - velký návrat  tradičního materiálu

Jen málo věcí, které dnes používáme  po nás mohou zdědit i naše děti. Auta, domy nebo třeba jízdní kola nevydrží to co dříve a když se nezničí, zestárnou morálně a jsou tak jak tak nahrazeny novými. To se vám u litinové pánve nestane. Jde o tradiční slévárenský výrobek, který vám při správné údržbě vydrží desítky let a bude klidně sloužit  i vašim vnoučatům. Povrch litinové pánve je dostatečně odolný a proto není problém použití kovového nebo jiného tvrdého náčiní, což je další výhody při srovnání s pánvemi s teflonovým a obdobným povrchem. Ponechme již stranou, že si o smažení na plastovém povrchu myslíme své i s ohledem na uvolňování škodlivin do připravovaného jídla.

Souhrn hlavních předností litinových pánví

  • dlouhá životnost
  • tvarová stálost (rovné dno bez vypouklých míst) 
  • použití na všech typech zdrojů tepla
  • velká tepelná akumulace
  • rovnoměrné prohřátí
  • minimální spotřeba tuku
  • cenově dostupné
  • zdravotně nezávadné

Nevýhody litinových pánví

  • Hmotnost
  • Nelze mýt v myčce na nádobí

Steakové grilovací litinové pánve

Díky velké akumulaci tepla se litina hodí výborně na přípravu steaků. Pro milovníky steaků dodáváme pánve nikoliv s rovným, ale drážkovaným dnem. Maso tak má se dnem kontakt pouze na části jeho plochy. Výhodou je to, že nedojde k přepálení celého povrchu masa a maso pak není tak hořké jako by bylo při přípravě na klasické rovné pánvičce.

Další výhodou je samozřejmě to, že energie nahromaděná v pánvi při jejím rozpálení udrží pánev i při kontaktu s masem velmi teplou a nedojde k jejímu ochlazení, tak jako je tomu u tenkých ocelových nebo hliníkových pánví. 

Na grilovací pánvi samozřejmě můžete připravit i jiné pokrmy než steaky, ale stejně se pravděpodobně časem stane tato verze jen jednou z mnoha, kterou v kuchyni používáte.