Powered by Smartsupp

Nenechte se odradit zimou a užijte si domácí uzení

S příchodem chladnějších dnů nastává čas, kdy dlouhé vystávání u grilu již není příjemnou záležitostí a je jen pro skalní příznivce grilování. Pro ty z vás, kteří raději zůstávají přes zimu v teple, ale nechtějí se vzdát venkovní přípravy masa a dalších potravin, jsou řešením digitální udírny Bradley nebo jejich levnější konkurenci například od značky Borniak.

Uzení v digitálních udírnách Bradley je opravdu velmi jednoduché, ale je nutné si uvědomit, že nejde o stejné uzení, jako bylo v našich krajích po generace zvykem. Udírny moderního typu nekladou takový důraz na konzervaci masa. Maso se tak většinou udí kratší dobu a při vyšší teplotě, než v klasické udírně s dlouhým přívodem studeného kouře. Nejnižší teplota, která je nastavitelná na udírnách Bradley, je 49 °C.

Výsledkem tak je uzené maso, které má větší obsah vody a je určeno k okamžité spotřebě.

Alternativa s udírnami Borniak

Jak jsme již zmínili, nabízíme i levnější udírny s podobným principem jako značka Bradley, ale od výrobce z Polska pod značkou Borniak.

Tyto udírny nejsou tak luxusně zpracovány, ale jejich nespornou výhodou je to, že jako palivo se používá cenově přijatelná dřevní štěpka a ne poměrně drahé lisované "puky" jako je tomu u Bradley.

Nevýhodou však naopak může být menší výběr nabízených dřevin. U udíren Borniak také počítejte s tím, že i minimální výkon udírny povede k jejímu zahřátí klidně až na 80 stupňů.

V případě, že chcete udit opravdu chladným kouřem, doporučujeme přikoupit ochlazovač kouře, který se vloží mezi generátor kouře a udírnu. Tím zabráníte ohřívání vnitřku udírny od vyvíječe kouře.

Obsluha digitální udírny

Obsluhu udírny a další podrobnosti si můžete prohlédnout na našem videu.