Powered by Smartsupp

Nové grily Monolith 2.0

Značka Monolith je fanouškům grilování jistě důvěrné známá. Pro ty z vás, kteří se ve světě grilování tolik neorientují bude možná překvapením, že značka Monolith patří k leaderům trhu v oblasti keramických kamado grilů.

Monolith je německá značka avšak výroba probíhá v továrnách v Číně. Díky letitým zkušenostem s návrhem a výrobou keramických grilů vám může značka Monolith nabídnout prodlouženou záruku a také dodávku náhradních dílů v případě, že bude váš gril poškozen. Právě zmiňovaná dostupnost náhradních dílů je to co odlišuje značkové a neznačkové produkty. Na grily zakoupené například v hobbymarketech velmi často nelze zakoupit téměř žádné náhradní díly a výrobek pak po prvním technickém problému končí na skládce a to je u keramických grilů, které mají jinak životnost v řádu deseti a více let opravdu škoda. Zdánlivě výhodná investice se tak může proměnit ve vyhození peněz oknem. 

Na velikosti záleží

Když budete vybírat keramický gril Monolith doporučujeme nepodcenit výběr velikosti. Uvědomte si, že tento gril s vámi bude "žít" třeba 20 let a určitě nechcete zjistit, že jste ušetřili pár tisíc korun a nakonec budete mít 20 let gril, který neodpovídá vašim požadavkům a potřebám. Díky 4 různým velikostem grilů Monolith si může vhodný model vybrat opravdu každý ať již potřebujete přenosný keramický gril pro malou párty nebo chcete 165 kg "mastodonta" v podobě Monolith LeChef.

Poctivá konstrukce a inovace

Konstrukce podvozku je z kovových materiálů, což působí proti řadě konkurentů na plastových podvozcích hodnotněji a trvanlivěji. 

Značka Monolith je velmi inovativní a proto přichází pro sezónu 2021 s novou řadou grilů s označením 2.0 které nabízí celou řadu unikátních konstrukčních řešení. První inovací je uzávěr vzduchu na víku, který je nově navržen tak, aby nedocházelo k jeho nechtěnému pohybu při otevření víka gril. Víko samotné je pak vybaveno novým typem kloubu, který zajišťuje lepši stabilitu a snadnější otevírání než tomu bylo u starších modelů. 

<pDalší novinkou řady Monolith 2.0 je konstrukce těsnění, které je nyní na spodní části kotle kovové a na víku je jeho pružná těsnící část snadno demontovatelná pro případ výměny. U tohoto těsnění nedochází k jeho propálení jako u plstěných verzí a jeho životnost je tak násobně delší. 

Staňte se BBQ guru

Pomyslnou třešničkou na dortu je u grilů značky Monolith ve verzi BBQ guru možnost využít speciální regulátor tahu, který umožní mít dokonalou kontrolu nad teplotou uvnitř grilu.

Elektronika je prostě přesnější než ten nejlepší grillmaster a je tak vhodná pro začátečníky i zkušené uživatele keramického grilu. Řídící jednotku BBQ guru si můžete zakoupit i samostatně a instalovat ji na váš Monolith gril (v případě, že to model umožňuje).

Jednoduše nastavíte teplotu a gril bude důmyslně regulován tak, aby docházelo jen k minimální ochylce od nastavené hodnoty. 

 

Značka Monolith nabízí samozřejmě také ucelenou řadu doplňků za velmi přijatelné ceny a vaše grilování tak již nemůže nic zastavit.