Powered by Smartsupp

Big Green Egg - Wok karbonová pánev s bambusovou špachtlí

Big Green Egg - Wok karbonová pánev s bambusovou špachtlí

Zvládnete mistrovsky všechny kulinářské techniky.


Výrobce
Objednací kód
1900105
Kód produktu výrobce
BGE120779
EAN produktu
0665719120779
Transportní hmotnost
5 kg
Big Green Egg

Skladem | 1 Ks K vyzvednutí na prodejně do 60 minut od objednávky.

Možnosti doručení

Cena bez DPH
2 179,34 Kč
Cena
2 637 Kč
Ks

Zvládnete mistrovsky všechny kulinářské techniky.


Výrobce
Objednací kód
1900105
Kód produktu výrobce
BGE120779
EAN produktu
0665719120779
Transportní hmotnost
5 kg
Big Green Egg

Skladem | 1 Ks K vyzvednutí na prodejně do 60 minut od objednávky.

Možnosti doručení

Popis produktu Big Green Egg - Wok karbonová pánev s bambusovou špachtlí

S karbonovou pánví s bambusovou špachtlí zvládnete mistrovsky všechny kulinářské techniky. Ploché dno pánve zajišťuje její stabilitu na jakémkoliv povrchu pro vaření. Snadno ji můžete použít i v kombinaci se sadou EGGspander. Tato wok pánev je vyrobena z uhlíkové oceli, což ji činí ještě tvrdší než jsou pánve z klasické oceli. 

Parametry produktu Big Green Egg - Wok karbonová pánev s bambusovou špachtlí

  • určeno pro grily BGE XLarge a Large
  • materiál pánve: uhlíková ocel
  • průměr: 40 cm
  • délka s madly: 46 cm
  • výška pánve bez madel: 11 cm
  • výška pánve s madly: 16 cm
  • materiál špachtle: bambus
  • délka bambusové špachtle: 46 cm

Základní pokyny pro správné zacházení s pánví Big Green Egg

  • Před prvním použitím wok důkladně vyčistěte houbičkou a jemným čisticím prostředkem - např. jarem a teplou vodou. V nádobě se nachází malé množství oleje, který byl použit jako ochranný prostředek při jeho výrobě a omytím teplou vodou a čistícím prostředkem jej tak před samotným používáním bezpečně odstraníte. Wok otřete utěrkou nebo ručníkem dosucha.
  •  Big Green Egg roztopte na teplotu 200 až 230 ° C a do convEGGtorového koše vložte prázdný grilovací wok. Zavřete víko vajíčka a nechte wok zahřát cca na 10 až 15 minut, nebo dokud jeho povrch částečně neztmavne. Pak si už můžete být jisti, že všechny zbytky oleje z výrobního procesu jsou dokonale odstraněny.
  •  Vyndejte wok z EGG a nechte ho vychladnout. Poté ještě jednou umyjte teplou vodou a jemným čisticím prostředkem. Vysušte wok utěrkou nebo ručníkem a vložte zpět do EGG, aby důkladně vyschla.
  • Do suchého woku přidejte 2 polévkové lžíce rostlinného oleje a nechte ho minutku rozehřát. Poté pomocí ochranné rukavice uchopte rukojeť woku a krouživými pohyby zajistěte, aby se olej rovnoměrně rozlil po pánvi. Wok vyndejte z EGG a zbytky oleje rozetřete papírovou utěrkou, případně pomocí kleští.
  • Wok opět vložte do EGG a nechte ho několik minut řádně vypálit. Potom ho opět vyjměte. Nyní je váš wok připraven na běžné používání.
  • Po každém použití woku jej opláchněte teplou vodou. Nepoužívejte ŽÁDNÉ ČISTICÍ PROSTŘEDKY! K odstranění potravin z vaření a z přípravy jídla používejte výhradně houbičku. Vždy dosucha osušte utěrkou. Pár kapkami rostlinného oleje a pomocí papírové utěrky wok ochráníte jemným naolejováním. Tímto přístupem tak svůj wok pečlivě připravíte k uskladnění a pro další použití.

Jak pánev Big Green Egg používat

  • Keramické ohniště naplňte ze dvou třetin dřevěným uhlím a uprostřed ho zapalte ideálně s použitím plynového nebo pevného zapalovače Big Green Egg. Potom vložte convEGGtorový koš a nechte vyhřát EGG na teplotu 200 °C.
    Dejte pozor a nikdy neotvírejte horní kupoli Big Green Egg příliš rychle! Vždy otevírejte velmi pomalu, postupně tak, že zpočátku kupoli jen pootevřete do výšky 2-3 cm a zabráníte případnému nežádoucímu vzplanutí směrem k vám. Především při vaření při teplotách nad 150 °C je třeba na reakci vzplanutí při otevírání kopule dát pozor a otevírat poklop opravdu pomalu.
  • Pomalu otevřete kupoli EGG a vložte wok do convEGGtorového koše. Zavřete a několik minut wok zahřívejte. Opět pomalu otevřete a přidejte do woku pár kapek oleje na vaření (wok na přípravu jídla skutečně nepotřebuje mnoho tuku). Kupoli už nezavírejte. Nezapomeňte vždy používat ochrannou EGGmit rukavici. Při míchání jídla držte špachtli rovněž neustále v ochranné rukavici, abyste předešli nežádoucímu popálení se. Následně zcela zavřete spodní dvířka a nechte je uzavřené během celé přípravy jídla ve woku.
  • Olej promíchejte špachtlí. Když začne olej kouřit, přidejte do woku potřebné ingredience. Vařte za stálého míchání, dokud nebude pokrm hotový. Nakonec wok opatrně vyndejte z EGG a umístěte ho na žáruvzdorný povrch.

Upozornění

  • Vždy, když budete vařit s otevřenou kupolí EGG po delší dobu, nezapomeňte zavřít spodní dvířka. Tím snížíte riziko vzplanutí ohně. Zavřená spodní dvířka totiž zabrání přísunu většího množství kyslíku do prostoru rozpáleného dřevěného uhlí. V případě, že se doutnající dřevěné uhlí příliš rozpálí, zavřete kupoli a mírně otevřete spodní dvířka a regulační víko. Pomalé proudění vzduchu teplotu v EGG následně zreguluje.