Powered by Smartsupp

Štepka a špalky

Váš gril Big Green Egg nemusí sloužit pouze ke klasickému grilování, ale můžete experimentovat také s uzením. Nejde o klasické uzení ve smyslu konzervace, ale chuťový výsledek je uzenému masu dost podobný. K uzení budete potřebovat udící štěpku nebo špalíky a ideálně také váš gril vybavený conveggtorem

Uzení v tomto případě je vlastně low-and-slow grilování, s tím že díky štěpce nebo udícím špalíkům přidáte do grilu více kouře (samotné kvalitní dřevěné uhlí negeneruje po rozpálení téměř žádnou kouř). Připravte se na to, že uzení v keramickém grilu je pokročilou technikou a budete potřebovat možná i více než 10 hodin než bude maso připraveno ke konzumaci. Nezbytným doplňkem pro dosažení vynikajících výsledků pak bude použití externího teploměru, který vám umožní sledovat vnitřní teplotu masa a odhadnout tak lépe čas, když bude pokrm dostatečně "propečený".

 

Nejprodávanější

Produkt Dostupnost Cena Množství
- Kód: - - - - Kč
Ks
(- Ks na skladě)
- Kód: - - - - Kč
Ks
(- Ks na skladě)
- Kód: - - - - Kč
Ks
(- Ks na skladě)