Powered by Smartsupp

Nová řada grilů Campingaz Select EXS a LX Plus

Společnost Campingaz přichází v roce 2023 s inovovanou řadou grilů Select EXS a LX Plus, které je možné zakoupit ve tří a čtyř hořákovém provedení. Pojďme si tedy představit, jaké vylepšení můžeme u zmiňované modelové řady nalézt.

I když jednoplášťové víko s teploměrem a robustním madlem zaujme především svým designem za funkční vychytávku je nutné považovat rovnoměrnější distribuci tepla na grilovací ploše díky použitým hořákům a Even Temp technologii.

Samotná grilovací plocha je vytvořena tak, aby co možná nejvíce eliminovala možnost zpětného vznícení odkapávajícího tuku z grilovaných pokrmů. Culinary Modular posmaltovaný grilovací rošt je v místech nad hořáky kryt rozšířenou vrstvou litiny a tak tuk rovnou odkapává do zásobníku na tuk InstaClean Easy Flow odkud je během grilování odváděn do sběrné plastové nádoby na tuk. Pro maximální komfort je vhodné do nádobky nalít trochu vody, aby se tak usnadnilo následné čištění pro grilování. V závislosti na velikosti grilu (3 či 4 hořákové provedení) je grilovací plocha krom grilovacího roštu kryta také oboustranným posmaltovaným litinovým tálem.

Tak jak je u firmy Campingaz zvykem i u Select EXS a LX Plus je možné grilovací vanu po grilování rozebrat na jednotlivé části a umýt mimo gril, např. v myčce na nádobí. Vysunout je také možné celý sběrač na tuk i s nádobkou a opět očistit mimo váš gril.

Podvozek grilu do kterého pohodlně uložíte 5 kg plynovou lahev je z přední části kryt dvířky, na bocích je to pak krycí panel, ale zadní část podvozku je bez zakrytí.

Pro snadnou manipulaci je nová řada Select EXS a LX Plus opatřena dvěma velkými kolečky a dvěma malými řiditelnými s aretací.

Jediným rozdílem mezi grily Campingaz Select EXS a LX Plus je boční vařič, který naleznete pouze u modelové řady Select EXS.

Nesmíme zapomenout také na prodlouženou záruku 3 roky, která se vztahuje na jednoplášťové víko, nerezové hořáky a litinové rošty a tál.

Zásadní změnou je také země původu grilu – oproti jiným modelovým řadám značky Campingaz je výroba Select EXS a LX Plus přesunuta z Číny zpět do Italie, kde se původně grily francouzské značky Campingaz vyráběly.