Powered by Smartsupp

Novinka v našem sortimentu - litinové nádobí LAVA METAL

Proč zvolit litinové nádobí od značky LAVA METAL

  • Jedná se kvalitní litinové nádobí vyráběné v Turecku u kterého můžeme garantovat zdravotní nezávadnost a to mimo jiné také proto, že jsme jej pro jistotu nechali otestovat přímo v Českém zdravotnickém ústavu a nádobí splňuje všechny požadavky pro styk s potravinami. S nádobím LAVA METAL tak neriskujete poškození zdraví členů vaší rodiny
  • Díky výrobě v nedalekém Turecku neplatíte v ceně nádobí vysoké náklady na dopravu a proto je nádobí šetrnější i co se týká souvisejících emisí CO2.
  • Litinové nádobí LAVA METAL má dlouhou životnost a skvěle rozvádí teplo po celém povrchu. Nádobí je velmi odolné proti korozi a mechanickému poškození. Nehrozí tak, že litinová pánev nebo jiný kus litinového nádobí bude za rok nepoužitelné, tak jako tomu bývá u některých "moderních" pánviček s teflonovým nebo jiným nepřilnavým povrchem, jehož vlastnosti se často po pár použitích dramaticky zhoršují.
  • Nádobí od LAVA METALU lze bez potíží používat na všech typech grilů a vařičů (včetně indukce). Samozřejmostí je také jeho použití v troubě (v mikrovlnce NE).
  • Nádobí je potaženo na vnitřní straně dvojitou velmi tenkou vrstvou "smaltu" a jídlo tak není v přímém kontaktu s litinou a i přesto můžete využít všech předností, které vám litinový materiál může nabídnout. 

Jak ošetřit litinové nádobí LAVA METAL před prvním použitím

Není nic snadnějšího než se podívat na krátké video, kde vám ukážeme jak nádobí připravit pro první použití. Při dodržení pokynů poskytne vaše pánev vynikající chuťové výsledky a dlouhou životnost.

  1. Pánev jednoduše vyjmete z obalu, omyjete šetrným prostředkem na nádobí který pánev odmastí a díky tomu odstraníte zbytky olejů, které mohou být na povrchu nádobí z výroby.
  2. Pánev pečlivě osušte textilní nebo papírovou utěrkou.
  3. Vnitřek pánve potřete rostlinným olejem a pánev zahřejte na střední výkon na plotýnce nebo v grilu cca 15 minut, dokud se olej neodpaří.
  4. Papírovou utěrkou odstraňte zbytek tuku a nechte pánev vychladnout.
  5. Vaše nové litinové nádobí je připraveno k použití.

Pravidelné mytí litinového nádobí LAVA METAL ... jak na to?

Jak jsme již zmínili, nádobí od LAVA METAL má na vnitřní straně tenkou a zároveň odolnou vrstvu. Díky této vrstvě lze nádobí mýt také v myčce na nádobí. Pozor pouze u barevných variant, kde může docházet k rychlejšímu blednutí barev.

  1. Nechte pánev aspoň 15 minut vychladnout.
  2. Pánev omyjte v teplé vodě za pomocí prostředku na nádobí a jemného kartáčku. V případě, že je pánev silně znečištěná, můžete do pánve nejprve nasypat jedlou sodu a zalít horkou vodou a následně po dalších 15 minutách umýt kartáčem na nádobí.
  3. Než pánev důkladně osušíte a uložíte suché a temné místo, potřete vnitřek pánve rostlinným olejem. 

V případě, že dodržíte uvedené pokyny bude vám litinové nádobí LAVA METAL dělat společnost i několik desetiletí.