Powered by Smartsupp

Novinky Borniak 2023

Pro nadcházející sezónu přichází značka Borniak s inovovanou řadou elektrických udíren. V následujícím článku vám ukážeme hlavní rozdíly proti starší verzi.

Udírny Borniak budou i pro rok 2023 v nabídce ve dvou velikostech a to 70 a 150 litrů. Velikostně tak stále vyhovují jak pro malé domácí uzení, tak zákazníkům  s požadavky na větší kapacitu. Co se však změní je výběr povrchových úprav. V minulosti jste měli možnost si vybrat téměř jakýkoliv model ve verzi s nerezovým povrchem a levnější pozinkovanou verzi, modely 2023 budou však až na verzi BBDS k dostání pouze v pozinkovaném provedení. 

Bohužel kromě omezeného výběru povrchových úprav nově nebudou součástí dodávky externí ochlazovače kouře a pokud tak budete chtít udit často studeným kouřem, budete si muset ochlazovač kouře zakoupit samostatně.

Naštěstí ostatní bonusy v podobě například startovacího balení štěpky (10 l) nebo háčky, tyčky (3 ks) pro zavěšení masa a rošt výrobce v balení ponechal. 

Inovace udíren pro rok 2023

S novými modely naštěstí přichází také celá řada novinek, které vám naopak usnadní a zpříjemní uzení. Často jsou to drobnosti, které nejsou na první pohled vidět jako jsou silnější a odolnější kabeláže, citlivější čidla atd. Výrobce prostě zapracoval na tom, aby i to co není vidět vydrželo déle a fungovalo spolehlivěji.

Viditelnou inovací na první pohled pak je nový design vnitřních částí udícího boxu. Nové uspořádání plechů vede k lepšímu odvodu a sběru tuku, který se z masa uvolňuje při uzení a lépe také zabraňuje možnosti vzplanutí tohoto tuku a tím předchází poškození nebo zničení udírny.

Další novinkou je možnost zakoupení udírny ve verzi s časovačem (NT), což je funkce po které řada z vás zákazníků volala delší dobu. Samozřejmě bylo možné nahradit časovač vhodným modelem časovače do zásuvky, ale nyní je časovač u udíren s označením NT integrován přímo do ovladače udírny. 

Aktuálně připravujeme video na kterém vám novinky Borniak 2023 podrobně představíme a jakmile bude připravené najdete ho zde pod článkem.