Powered by Smartsupp

Představujeme Campingaz INSTACLEAN® AQUA SYSTEM

InstaClean® Aqua Systém je vlastně velmi jednoduché technické řešení, které však velmi elegantně řeší problémy s čištění odkapávajícího tuku v grilu. Jde o novinku pro sezónu 2021 a proto není možné tuto technologii využít u starších modelů grilů Campingaz. InstaClean® Aqua Systém není založen na žádné složité technice nebo chemii  a jednoduše a efektivně využívá sílu vody, aby bylo čištění hračkou.

Do výsuvných modulů přístupných z přední části skříňového podvozku grilu naplníte vodu a do tohoto vodního rezervoáru jsou sváděny nečistoty a tuk uvolňující se při grilování. Tím docílíte toho, že zbytkový tuk a odpadu z potravin, se nepřipeče na v grilovacím boxu. Zároveň se voda během grilování může odpařovat a pára působit tak, aby efektivně bránila připékání nečistot již v průběhu grilování. 

Po grilování můžete vyjmout z grilu mastné části a velmi snadno je díky tomuto chytrému systému umýt. Není nutné drhnutí! Vodu do které se zachytávaly nečistoty v průběhu grilování jednoduše vypustíte  ze speciální nádoby odstraněním zátky. Modely PremiumOnyx jsou vybaveny (InstaClean Aqua Pro) zabudovanou nádobou na odpadní vodu včetně odnímatelného filtru k  oddělení hrubších nečistot a  tuhých tuků, čímž je ještě pohodlnější odstraňování odpadní vody. Modely Select (InstaClean Aqua Basic) je možné vypustit do externí nádoby. Samozřejmě i u Instaclean systému platí, že vždy je něco za něco a tak počítejte s tím, že chuť a vůně grilovaných bude u těchto grilů přeci jen o něco méně výrazná, než u grilů které využívají klasické kryty hořáků. Odpařený tuk dodává právě ono výraznou a nezaměnitelnou chuť a vůni grilování. Postarat se také budete muset o vodu se zbytky olejů a to v souladu s požadavky na ekologickou likvidaci.